Privacyverklaring

PRIVACY VERKLARING


Neem een kop thee of koffie (cappuccinootje is ook lekker) erbij en lees deze saaaaaie maar o zo noodzakelijke privacy verklaring.


Blog het rijke wijf (https://hetrijkewijf.blogspot.nl) is onderdeel van het bij de Kamer van Koophandel gevestigde bedrijf van Christel Nolle te Sappemeer, verder te noemen ‘het rijke wijf’. (Mijn KVK nummer is: 50105973)


Christel Nolle is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met mijn privacy- en cookiebeleid.
Je gegevens zullen nimmer aan derden worden verkocht.
Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).


OVER MIJ
Het rijke wijf wordt beheerd door Christel Nolle.
Ik ben gevestigd te Sappemeer. In verband met mijn eigen privacy
staat mijn adres niet openbaar :) Ik woon wel in een leuke straat.
email: hetrijkewijf@gmail.com


Christel Nolle is de Functionaris Gegevensbescherming van het rijke wijf.
(Cool hè, nog een functie er bij, naast rijk wijf, moeder, dochter, partner etc.)


PERSOONSGEGEVENS DIE IK VERWERK
Het rijke wijf verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten, een (digitale) product koopt en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt, door bijvoorbeeld een reactie onder een blogpost achter te laten, of door mij te mailen.


Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk.
Ik verwerk alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam
  • Mailadres
  • Telefoonnummer
  • Website
  • Bedrijfsnaam
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • KvK nummer
  • IP-adres
  • BTW nummer
  • bankrekening nummer
BIJZONDERE EN/OF GEVOELIGE PERSOONSGEGEVENS DIE WIJ VERWERKEN
Mijn blog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over website bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via hetrijkewijf@gmail.com, dan verwijder ik deze informatie.


DOELEN VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
Het rijke wijf verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Reacties op mijn blog te kunnen plaatsen
  • Verzenden van mijn nieuwsbrief of mijn blog via mail te ontvangen
  • Je te kunnen e-mailen indien dit nodig is om mijn dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van mijn diensten en producten
  • Om goederen bij je af te leveren. Klik voor de privacy gegevens van de verzendende partij op de link van PostNL
BEWAARTERMIJN
Reacties op mijn blog posten blijven staan zolang jij ze zelf niet verwijderd.
Uiteraard is het mogelijk om anoniem te reageren.
Gegevens ontvangen door inschrijving voor bv. een mailinglijst of een digitale workshop blijven bewaard zolang je jezelf niet hebt afgemeld.
Mocht je je uit willen schrijven, dan kan dat ten alle tijden door middel van de link onderaan de mail die jij van mij ontvangt.
Wanneer je mijn blog in je mailbox ontvangt omdat je je daarvoor hebt aangemeld bij Feedburner, een dienst van Google, dan kun je je daar zelf afmelden.


Je persoonsgegevens worden opgeslagen in een e-mailsysteem en dit gaat via de servers van Mailerlite (<- klik op de link voor hun privacy policy).


Wanneer je een aankoop van een (digitaal) product hebt gedaan, dan worden de verstrekte gegevens volgen een wettelijke verplichting (7 jaar op dit moment) bewaard.
                 
Het rijke wijf verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van mijn overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.


COOKIES
Het rijke wijf gebruikt technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan hiermee de website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.


GOOGLE
Ik wil graag weten hoeveel bezoekers mijn blogposts lezen.
Daarvoor maak ik gebruik van het statistieken overzicht van blogger.com het blogplatform van Google. Gegevens zijn o.a. bezoekersaantallen, landen waar de bezoekers vandaan komen, welke browsers ze gebruiken, van welke blogs of websites de bezoekers komen. Dit zijn verder anonieme gegevens. Ik kan daarom niemand persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google vind je hier.


GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens het rijke wijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.


Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevens overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar hetrijkewijf@gmail.com


Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .


Het rijke wijf wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link
HOE IK DE PERSOONSGEGEVENS BEVEILIG
Het rijke wijf neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via hetrijkewijf@gmail.com
  
SOCIAL MEDIA
Ik wil graag heeeeel populair worden op social media.
Instafamous enzo. Of zo een leuke social influencer.
Het is nog niet zover. Maar om het jou graag zo makkelijk mogelijk maken om mijn blog en straks wellicht ook wilde populaire vlogs te delen gebruik ik ‘share’ buttons.
Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind je de verschillende privacy verklaringen:




EXTERNE LINKS
Op mijn blog het rijke wijf zul je soms links naar externe websites aantreffen.
Door op een link te klikken ga je naar een website buiten het rijke wijf om.
Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies.
Graag verwijs ik hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.


WIJZIGINGEN
Ik behoud ten allen tijde het recht mijn privacybeleid te wijzigen.
Wijzigingen zal ik doorgeven via mijn blog.
© Christel Nolle - 12 mei 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten